Olej z Ostropestřce

Kód: 6317/500
Neohodnoceno
Značka: Krmiva Hulín
77 Kč
Skladem (1 ks)
Objem
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
14.4.2021

Za studena lisovaný olej z Ostropestřce Mariánského. Bez příměsí jiných olejů. Krmná kvalita. Země původu - ČR. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zchutňující a energetický doplněk

  • Složení:  Rostlinný olej z Ostropestřce Mariánského získaný mechanickým lisováním semen bodláku stejného jména. Bez rafinace, syntetických antioxidantů, konzervantů a dalších aditiv.
  • Charakteristika:  Ostropestřec mariánský (Silybum marianum) je jednoletá, nebo dvouletá bylina. Pokud je to dvouletka, vypučí na jaře trsem bodlinatých listů s výraznými bílými žilkami. Koncem června se na asi 1 m dlouhých lodyhách objevují purpurově červená květenství. Na konci léta se z květů vyvinou plody, které se pak sklízí. Ostropestřec mariánský má blahodárné účinky na játra. Název souvisí se starou legendou, podle níž vznikly bílé skvrny na lístech z mléka Panny Marie.

Olej z Ostropestřce je velmi čistý, přírodní produkt, bez příměsí jiných druhů olejů, se světle žlutou, čirou barvou. Je lisovaný za studena, tudíž není zbaven přirozených živin ani chuťových a pachových látek. Má charakteristickou, jemnou olejovou vůni.

Při teplotách okolo bodu mrazu a nižších, se může olej z Ostropestřce zakalit. Toto však není na závadu, při vyšší okolní teplotě se zákal opět rozpustí. Olej je sice v potravinářské kvalitě, ale není manipulován v potravinářských podmínkách. Proto jej doporučujeme dávat jen zvířatům. Je to jedinečný zdroj nenasycených a vícenenasycených mastných kyselin (tzv. omega kyselin). 

Pozitivní a léčivé účinky Ostropestřcového oleje jsou díky těmto látkám, které obsahuje: Chlorofyl, karotenoidy, tokoferoly, vícenenasycené mastné kyseliny, Vitamín F a hlavně díky komlpexu látek zvaných Silymarin.

Silymarin je souhrnné označení pro více látek, kde nejvíce zastoupen je Silibinin, dále pak silikristin, silidianin a inosilibinin. Tyto látky mají řadu velmi příznivých účinků. Jeho hlavní význam však spočívá v podpoře správné funkce jater. Pomáhá zlepšit metabolismus jaterní buňky, stabilizuje její buněčné membrány,  podporuje regeneraci jaterní tkáně  a je významným antioxidantem (odstraňuje nebezpečné látky = volné radikály). K významnému jeho uplatněním patří léčba důsledků otrav hepatotoxickými jedy (hepatotoxický = to, co je toxické, jedovaté vůči játrům).                              

  • Možnosti použití: Ostropestřcový olej může být i zchutňující přísada do suchého krmiva, která jej navíc obohatí o významné množství nenasycených mastných kyselin a energii.

  • Skladování a spotřeba:  Ostropestřcový olej je citlivý na ultrafialové záření - přímé sluneční světlo, a dlouhodobě ( měsíce ) na vyšší teploty ( přes cca 24 °C ). Proto jej uchovávejte v tmavých lahvích nebo v šeru, ideálně do 15 °C, nebo max. při pokojové teplotě. Krátkodobé zahřátí, např. při přepravě autem v létě, mu však nijak nevadí, stejně tak pokud vám zmrzne a vysráží se - nechte jej při pokojové teplotě zahřát, opět bude čirý. 

Skladovaný v optimálních podmínkách spotřebujte max. do 10 měsíců. Pro zachování max. nutriční hodnoty nejlépe do 6 měsíců.

Doplňkové parametry

Kategorie: Doplňky stravy
Zaměření: Oleje a Tuky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: